- Ayrıntılar
Modifiye Atmosfer Paketlemede (MAP) Ölçümün Önemi
Ürettiğimiz gıda maddelerinin raf ömrünü uzatmak için MAP uyguluyoruz ve bunun için çok ciddi yatırım yapıyoruz: uygun paketleme makinesi, gaz geçirgenliği düşük paket malzemesi, gaz üretim ekipmanları vs. Peki, paketi kapattıktan sonra içinde hava kalmadığından emin olabilir miyiz?
Ne kadar modern ve gelişmiş MAP ekipmanı kullanırsak kullanalım pakette hava kalması her zaman olasıdır. Bunun çeşitli nedenleri olabilir, örneğin:
- Gaz kaynağında (azot jeneratörü, gaz karışım sistemi, azot gazı tüpü, gaz karışımı tüpü vs) bir sorun olabilir.
- Paketleme makinesinde sorun olabilir
- Personel hatası olabilir
Doğaldır ki pakete hava girerse gıda maddesi çabuk bozulur, yaptığımız bunca yatırım ve harcadığımız emeğin hiç bir anlamı kalmaz.

Bunu önlemenin çok basit bir yolu var: Paketin içindeki gazın bileşimini ölçmek. Peki bunu nasıl yapacağız? Çok kolay:
Özellikle bu iş için üretilmiş ölçüm cihazları var. İkisinin resmini burada veriyorum.
Kullanımları çok kolay: Cihazın sivri uçlu probunu pakete daldırıp ölçme düğmesine basıyorsunuz, birkaç saniyede sonucu gösteriyor.
Tabii ki ölçümü belli sayıda (bir parti) paketten sadece birine uyguluyoruz. Parti büyüklüğünü deneyimle buluyoruz; ne kadar büyük olursa o kadar iyi.
Bu cihazlar pek ucuz sayılmaz ama maliyeti MAP için yaptığımız toplam yatırıma kıyasla çok küçük.
Biz bu cihazdan satmıyoruz, lütfen sormayın:-)
02.06.2017
- Ayrıntılar
Gıda Gazları
Modifiye Atmosfer Paketleme (MAP) gıda ürünlerinin raf ömürlerinin uzatılmasında sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Buna en uygun gıda ürünlerinin başında cipsler (patates, mısır vb), süt ve et ürünleri gelmektedir.
MAP’de kullanılan gazlar şunlardır:
- Saf Azot
- Azot - Karbondioksit karışımları
- Azot - Karbondioksit - Oksijen karışımları
Bu gazları temin etmenin bir yolu hazır karıştırılmış olarak çelik tüplerde satın almaktır. Ancak bu çok pahalı bir alternatiftir. Özellikle gaz dolum tesislerine uzak yerlerde ağır tüplerin taşıma maliyeti çok yüksek rakamlara ulaşabilmektedir.
Halbuki azotu azot jeneratörüyle üretip gaz karışımını yerinde yapmak tüplerdeki gaza göre çok daha ekonomik bir çözümdür ve yatırım maliyetini çok kısa sürede geri ödemektedir. Bu süre bazı durumlarda 3 - 4 aya kadar inebilmektedir. Karbondioksit hemen hemen her yerde kolayca bulunabilen ucuz bir gazdır.
ÖZAK GAZ TEKNOLOJİLERİ azot jeneratörleri ve gaz karışım sistemleri üretmektedir ve bunlarla yukarıda bahsedilen gıda gazlarını istenilen oranda, kolayca ekonomik olarak üretebilirsiniz.
27.07.2017
- Ayrıntılar
Meyvelerin Kontrollü Atmosferde Depolanması
Taze meyve yemekten daha güzeli yok. Bir zamanlar her meyve yalnız mevsiminde bulunabiliyorken, kontrollü atmosferli depolar sayesinde artık her meyveyi her mevsim bulabiliyoruz; bu da özellikle aşeren anne adaylarının eşleri için büyük bir nimet
Teknolojik meyve depolama tesislerinin meyveleri nasıl taze saklayabildiğini biliyor musunuz? Bunu, depo odalarındaki atmosferi oluşturan gazların bileşimini hassas bir teknolojiyle kontrol ederek yapıyorlar. Bu süreçte oksijen, karbondioksit, sıcaklık ve nem değerlerinin hassas bir şekilde kontrol edilmesi çok önemlidir.
Oksijen oranı odaya azot enjekte etmek suretiyle kontrol edilir. Azot gazı ise azot jeneratörüyle üretilir. Meyvelerin atmosfer kontrollü depolarda saklanması kimyasal olmayan bir işlemdir; insan sağlığına zararlı kimyasal kalıntılar bırakmaz ve çevreyi kirletmez.
ÖZAK GAZ TEKNOLOJİLERİ kontrollü atmosfer depolamada kullanılmaya uygun yüksek kaliteli azot jeneratörleri üretmektedir. Ayrıca gazların bileşimini kontrol ederek istenilen atmosferi sağlayan sistemleri tasarlayıp uygulamasını da yapmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen bize başvurun.
28.09.2017
- Ayrıntılar
Meyvelerin Kontrollü Atmosferde Depolanması
Taze meyve yemekten daha güzeli yok. Bir zamanlar her meyve yalnız mevsiminde bulunabiliyorken, kontrollü atmosferli depolar sayesinde artık her meyveyi her mevsim bulabiliyoruz; bu da özellikle aşeren anne adaylarının eşleri için büyük bir nimet
Teknolojik meyve depolama tesislerinin meyveleri nasıl taze saklayabildiğini biliyor musunuz? Bunu, depo odalarındaki atmosferi oluşturan gazların bileşimini hassas bir teknolojiyle kontrol ederek yapıyorlar. Bu süreçte oksijen, karbondioksit, sıcaklık ve nem değerlerinin hassas bir şekilde kontrol edilmesi çok önemlidir.
Oksijen oranı odaya azot enjekte etmek suretiyle kontrol edilir. Azot gazı ise azot jeneratörüyle üretilir. Meyvelerin atmosfer kontrollü depolarda saklanması kimyasal olmayan bir işlemdir; insan sağlığına zararlı kimyasal kalıntılar bırakmaz ve çevreyi kirletmez.
Firmamız kontrollü atmosfer depolamada kullanılmaya uygun yüksek kaliteli azot jeneratörleri üretmektedir. Ayrıca gazların bileşimini kontrol ederek istenilen atmosferi sağlayan sistemleri tasarlayıp uygulamasını da yapmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen bize başvurun.
28.09.2017
Gıda Gazları
Modifiye Atmosfer Paketleme (MAP) gıda ürünlerinin raf ömürlerinin uzatılmasında sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Buna en uygun gıda ürünlerinin başında cipsler (patates, mısır vb), süt ve et ürünleri gelmektedir.
MAP’de kullanılan gazlar şunlardır:
- Saf Azot
- Azot - Karbondioksit karışımları
- Azot - Karbondioksit - Oksijen karışımları
Bu gazları temin etmenin bir yolu hazır karıştırılmış olarak çelik tüplerde satın almaktır. Ancak bu çok pahalı bir alternatiftir. Özellikle gaz dolum tesislerine uzak yerlerde ağır tüplerin taşıma maliyeti çok yüksek rakamlara ulaşabilmektedir.
Halbuki azotu azot jeneratörüyle üretip gaz karışımını yerinde yapmak tüplerdeki gaza göre çok daha ekonomik bir çözümdür ve yatırım maliyetini çok kısa sürede geri ödemektedir. Bu süre bazı durumlarda 3 - 4 aya kadar inebilmektedir. Karbondioksit hemen hemen her yerde kolayca bulunabilen ucuz bir gazdır.
ÖZAK GAZ TEKNOLOJİLERİ azot jeneratörleri ve gaz karışım sistemleri üretmektedir ve bunlarla yukarıda bahsedilen gıda gazlarını istenilen oranda, kolayca ekonomik olarak üretebilirsiniz.
27.07.2017
Modifiye Atmosfer Paketlemede (MAP) Ölçümün Önemi
Ürettiğimiz gıda maddelerinin raf ömrünü uzatmak için MAP uyguluyoruz ve bunun için çok ciddi yatırım yapıyoruz: uygun paketleme makinesi, gaz geçirgenliği düşük paket malzemesi, gaz üretim ekipmanları vs. Peki, paketi kapattıktan sonra içinde hava kalmadığından emin olabilir miyiz?
Ne kadar modern ve gelişmiş MAP ekipmanı kullanırsak kullanalım pakette hava kalması her zaman olasıdır. Bunun çeşitli nedenleri olabilir, örneğin:
- Gaz kaynağında (azot jeneratörü, gaz karışım sistemi, azot gazı tüpü, gaz karışımı tüpü vs) bir sorun olabilir.
- Paketleme makinesinde sorun olabilir
- Personel hatası olabilir
Doğaldır ki pakete hava girerse gıda maddesi çabuk bozulur, yaptığımız bunca yatırım ve harcadığımız emeğin hiç bir anlamı kalmaz.

Bunu önlemenin çok basit bir yolu var: Paketin içindeki gazın bileşimini ölçmek. Peki bunu nasıl yapacağız? Çok kolay:
Özellikle bu iş için üretilmiş ölçüm cihazları var. İkisinin resmini burada veriyorum.
Kullanımları çok kolay: Cihazın sivri uçlu probunu pakete daldırıp ölçme düğmesine basıyorsunuz, birkaç saniyede sonucu gösteriyor.
Tabii ki ölçümü belli sayıda (bir parti) paketten sadece birine uyguluyoruz. Parti büyüklüğünü deneyimle buluyoruz; ne kadar büyük olursa o kadar iyi.
Bu cihazlar pek ucuz sayılmaz ama maliyeti MAP için yaptığımız toplam yatırıma kıyasla çok küçük.
Biz bu cihazdan satmıyoruz, lütfen sormayın:-)
02.06.2017
- Ayrıntılar
YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLER
İRAN:
AZAR ENERGY INDUSTRIES OF MIDDLE EAST
İlgili Kişi: Mr. Arash Shakeri
İSRAİL:
TOOLOO TEAM
İlgili Kişi: Mr. Josef Silverman
Alt kategoriler
Joomla!
Extensions
The Joomla! content management system lets you create webpages of various types using extensions. There are 5 basic types of extensions: components, modules, templates, languages, and plugins. Your website includes the extensions you need to create a basic website in English, but thousands of additional extensions of all types are available. The Joomla! Extensions Directory is the largest directory of Joomla extensions.
Components
Components are larger extensions that produce the major content for your site. Each component has one or more "views" that control how content is displayed. In the Joomla administrator there are additional extensions such as Menus, Redirection, and the extension managers.
Modules
Modules are small blocks of content that can be displayed in positions on a web page. The menus on this site are displayed in modules. The core of Joomla! includes 24 separate modules ranging from login to search to random images. Each module has a name that starts mod_ but when it displays it has a title. In the descriptions in this section, the titles are the same as the names.
Content Modules
Content modules display article and other information from the content component.
User Modules
User modules interact with the user system, allowing users to login, show who is logged-in, and showing the most recently registered users.
Display Modules
These modules display information from components other than content and user. These include weblinks, news feeds and the media manager.
Utility Modules
Utility modules provide useful functionality such as search, syndication and statistics.
Navigation Modules
Navigation modules help your visitors move through your site and find what they need.
Menus provide your site with structure and help your visitors navigate your site. Although they are all based on the same menu module, the variety of ways menus are used in the sample data show how flexible this module is.
A menu can range from extremely simple (for example the top menu or the menu for the Australian Parks sample site) to extremely complex (for example the About Joomla! menu with its many levels). They can also be used for other types of presentation such as the site map linked from the "This Site" menu.
Breadcrumbs provide users with information about where they are in a site.